Oksana Hromyk

Громик Оксана Миколаївна

Основне місце роботи

Факультет митної справи, матеріалів та технологій

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи

Доцент

Кандидат географічний наук, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Написати повідомлення
Написати повідомлення

У 2001 році закінчила Волинський державний університет імені Лесі Українки (нині – Волинський національний університет імен Лесі Українки) за спеціальністю «Біологія».

У 2007 році закінчила навчання на  факультеті післядипломної освіти Волинського державного університету імені Лесі Українки за спеціальністю «Економіка і підприємництво».

У 2022 році закінчила навчання на факультеті економіки, підприємництва та інформаційних технологій  за спеціальністю  «Готельно-ресторанна справа», присвоєний ступінь – магістр з готельно-ресторанної справи.

Кандидат географічних наук з березня 2018 року. Дисертацію захистила за спеціальністю 11.00.11 – конструктивна географія і раціональне використання природних ресурсів.  Дисертація – «Еколого-географічне обґрунтування оптимізації агроландшафтів у зоні радіоактивного забруднення»; захист дисертації відбувся 5 березня 2018 р. у спеціалізованій вченій раді Д 64.051.04 при Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна. Диплом – ДК № 048831, виданий 23.10.2018 р. Рішення президії  Атестаційної колегії  від 23 жовтня  2018 року протокол № 1146 .

Вчене звання доцента кафедри туризму та готельно-ресторанної справи присвоєно у листопаді  2020 року. Документ про наукові ступені: Доцент по кафедрі: атестат доцента АД № 005462. Рішення Атестаційної колегії від 26 листопада  2020 року.

 

2007–2018 рр. – старший викладач кафедри туризму Луцького інституту розвитку людини  Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна».

2015–2017 рр. –  завідувач  відділу ліцензування та акредитації Луцького інституту розвитку людини  Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» (за сумісництвом).

2018 р. – старший викладач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Луцького національного технічного університету

2019 р. – доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Луцького національного технічного університету.

Керівник науково-дослідної розробки «Використання маркетингових інструментів для підвищення конкурентноспроможності мережі кав’ярень «Стріт кафе». Термін виконання: 01.09.2023 – 31.12.2023 рр. (Договір 23-09/23 від 01.09.2023 р. з ФОП Сегейда Д.С.).

Керівник науково-дослідної розробки «Оцінка туристично-рекреаційного  потенціалу  гідрологічного заказника «Краєвид» та смт. Рокині Луцького району Волинської області». Термін виконання: 01.09.2021 – 31.12.2021 рр. (Договір № 15-09/21 від 01.09.2021 р. з ДПЕДГ «Еліта» Волинської ДСГДС ІК НААН).

Керівник науково-дослідної розробки «Розробка програми курсів «Менеджер з туризму». Термін виконання: 11.06.2020 – 31.07.2020 рр. (Договір № 06-06-/20 від 11.06.2020 р. з «ФОП Каліс Ірина Борисівна (ТА «BARBADOS»).

Виконавець науково-дослідної роботи: дослідження природно-рекреаційного потенціалу і оцінка туристичних ресурсів Західного регіону (№д/р 0119U002381).

Комплексне вивчення рекреаційних ресурсів України для конструктивно-географічних потреб, їх раціональне використання та охорона.

Методичне забезпечення

2024

  1. Технологічні процеси в готельно-ресторанному бізнесі [Текст] : Конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа денної та заочної форм навчання / уклад. Громик О.М., Подоляк В.М.,– Луцьк : ЛНТУ, 2024. – 61с.
    Технологічні процеси в готельно-ресторанному бізнесі: методичні вказівки до самостійних занять для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа денної та заочної форм навчання / укладачі: Громик О.М., Подоляк В.М. Луцьк: ЛНТУ, 2024. 29 с.
Монографія

2024

  1. Громик О.М. Кейтеринг як сучасний тренд у сфері гостинності: перспективи та виклики. Перспективи розвитку туризму в Україні та світі: управління, технології, моделі: колективна монографія. Видання десяте / за наук. ред. проф. Матвійчук Л.Ю., проф. Барського Ю.М., доц. Лепкого М.І. – Луцьк: ВІП Луцького НТУ, 2024. – 320 с. / URL: https://lib.lntu.edu.ua/sites/default/files/2025-01/%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0…

2023

  1. Громик О.М. Тенденції та шляхи розвитку готельної індустрії України. Перспективи розвитку туризму в Україні та світі: управління, технології, моделі: колективна монографія. Видання дев'яте / за наук. ред. проф. Матвійчук Л.Ю., проф. Барського Ю.М., доц. Лепкого М.І. Луцьк: ВІП ЛНТУ, 2023. С. 117-128, 408 с. / URL: https://lib.lntu.edu.ua/sites/default/files/2024-08/%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0…

2020

  1. Громик О. М., Ільїн Л. В. Радіоекологічний аналіз ландшафтів Волинської області : монографія. Луцьк : РВВ Луцького НТУ, 2020. – 258 с. / URL: https://lib.lntu.edu.ua/sites/default/files/2021-02/%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0…

2019

  1. Туристичне краєзнавство Волинської області: підручник /О.О. Вісин, О.М. Громик, Ю.Є. Дащук, Б.І. Колісник, М.І. Лепкий, Л.Ю. Матвійчук, за редакцією проф. Матвійчук Л.Ю., доц. Лепкого М.І. – Луцьк: РВВ Луцького НТУ, 2019. – 228 с.
  2. Громик О. М. Торфові ресурси Волинської області як перспективна місцева енергетична сировина [стаття] // Альтернативні джерела енергії у підвищенні енергоефективності та енергонезалежності сільських територій : колективна монографія / за ред. О.О. Горба, Т.О. Чайки, І.О. Яснолоб. – П. : Видавництво ПП «Астрая», 2019. – 279 с. (С. 9-16). / URL: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/bitstream/lib/25026/1/%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D0%B…
Навчальний посібник

2023

  1. Громик О.М. Організаційно-економічні умови забезпечення розвитку індустрії гостинності в Україні. Готельно-ресторанна справа: навчальний посібник для аудиторної та позааудиторної роботи студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа / автори: Матвійчук Л.Ю., Чепурда Л.М., Сидорук С.В., Б.А.Смаль, Лепкий М.І., Подоляк В.М., Зубехіна Т.В, Громик О.М.. – Луцьк: РВВ Луцького НТУ, 2023. С. 274-305, 356 с. / URL: /uk/147258369/13778
  2. Геопросторова організація туризму та рекреації. Туризм: навчальний посібник для аудиторної та позааудиторної роботи студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 242 Туризм і рекреація / автори-упорядники: Матвійчук Л.Ю., Лепкий М.І., Сидорук С.В., Зубехіна Т.В., Громик О.М. – Луцьк: РВВ Луцького НТУ, 2023. – 264 с. / URL: /lib.lntu.edu.ua/uk/147258369/16770.
Статті Scopus

2025

  1. Hromyk, O. M., Korotun, S. I., & Skoryna, T. M. (2025). PROSPECTS FOR THE USE OF WATER RESOURCES OF THE MANEVYTSIA UNITED TERRITORIAL COMMUNITY OF THE KAMIN-KASHIR DISTRICT OF THE VOLYN REGION OF UKRAINE IN RECREATIONAL ACTIVITIES. Rehabilitation and Recreation, 19(1), 127–138. https://doi.org/10.32782/2522-1795.2025.19.1.12
    / URL: https://rehabrec.org/index.php/rehabilitation/article/view/572

2020

  1. Радіоекологічний аналіз зони забруднення Волинської області України / Л. В. Ільїн, О. М. Громик, О. В. Ільїна, М. І. Зінчук // Ядерна та радіаційна безпека.– № 1 (85). – 2020. – С. 73–80. ISSN 2073-6231. Індексація: SCOPUS / URL: https://doi.org/10.32918/nrs.2020.1(85).08
  2. Radiation monitoring of agricultural soils of Volyn region of Ukraine / Oksana Hromyk, Leonid Ilyin, Igor Grygus, Serhii Korotun, Olga Ilyina. – Roczniki Państwowego Zakładu Higieny. – № 71 (4). – 2020. – С. 72–79. ISSN 0035-7715, eISSN 2451-2311. Індексація: SCOPUS, Web of Science / URL: http://wydawnictwa.pzh.gov.pl/roczniki_pzh/
Статті Web of Science

2024

  1. Radiological analysis of food products of forest origin in the pollution zone of the Kamin-Kashir district of the Volyn region of Ukraine / Oksana Hromyk, Leonid Ilyin, Mykola Zinchuk, Igor Grygus, Serhii Korotun, Walery Zukow. – Geology, Geophysics and Environment. – №50 (3). – 2024. – 307-316. ISSN Online: 2353-0790; ISSN Print: 2299-8004. / URL: https://journals.agh.edu.pl/geol/issue/view/521
Вітчизняні фахові наукові видання

2025

  1. Oksana Hromyk, Olga Ilyina. Lake resources of the Kovel administrative district and prospects for their use in recreational and tourist activities. Geographical Journal of Lesya Ukrainka Volyn National University. 2025. № 5 (5). С. 83–95. URL:

2024

  1. Oksana Hromyk, Olga Ilyina Radiation and ecological studies of vegetation of Lutsk District of Volyn Region. – Geographical Journal of Lesya Ukrainka Volyn National University. – No. 3. – 2024. – С. 143–149. / URL: http://journals.vnu.volyn.ua/index.php/geography/article/view/1683

2023

  1. Громик О. М. Особливості розвитку індустрії гостинності в Україні [стаття] // Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації = Restaurant and hotel consulting. Innovation: наук. зб. / Київ. нац. ун-т культури і мистецтв. – Київ: Вид. цент КНУКІМ. – 2023. №. 6, № 2. – С. 184–199. / URL: http://restaurant-hotel.knukim.edu.ua/issue/view/16661
  2. Громик О. М. Тенденції споживання м’яса в Україні: реалії та проблеми розвитку [стаття] / О. М. Громик, О.В. Семенда // Комунальне господарство міст: Науково-технічний збірник: Серія: Економічні науки. – Харків: ХНУМГ ім. О.М. Бекетова. 2023. випуск 5 (179). – С. 20–26. / URL: https://khg.kname.edu.ua/index.php/khg/issue/view/149

2022

  1. Громик О. М. Аналіз сучасного стану кавової індустрії в Україні [стаття] // Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації = Restaurant and hotel consulting. Innovation: наук. зб. / Київ. нац. ун-т культури і мистецтв. – Київ: Вид. цент КНУКІМ. – 2022. Т. 5, № 2. – С. 250–266. / URL: http://restaurant-hotel.knukim.edu.ua/issue/view/16166
  2. Громик О. М. Оцінювання стану розвитку готельного бізнесу в Україні [стаття] // Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації = Restaurant and hotel consulting. Innovation: наук. зб. / Київ. нац. ун-т культури і мистецтв. – Київ: Вид. цент КНУКІМ. – 2022. Т. 5, № 1. – С. 52–62. / URL: http://restaurant-hotel.knukim.edu.ua/issue/view/15613

2020

  1. Громик О. М. Речовинний склад та особливості донних відкладів озера Охнич (Волинське Полісся) / М. П. Пасічник, О. В. Ільїна, О. М. Громик // Науковий віс¬ник Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Географічні науки. – 2020. № 10 (393). – С. 43–47. / URL: https://lntu.edu.ua/sites/default/files/files12/tablicya_kadrova_gromik_o._m._2…
  2. Громик О. М. Радіологічна оцінка водойм зони радіоактивного забруднення Волинської області / О. М. Громик // Науковий журнал Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія “Екологія”. – № 22. – 2020. – С. 43-53. / URL: https://periodicals.karazin.ua/ecology/article/view/15702
Тези доповідей

2024

  1. Громик О.М. Повоєнний розвиток закладів ресторанного господарства. Перспективи розвитку туризму та сфери гостинності в Україні і світі: матер. І Всеукраїнської інтернет-конференції молодих учених та студентів / упорядн.: Матвійчук Л.Ю., Зубехіна Т.В., Сидорук С.В. Луцьк: ЛНТУ, 2024. С. 21-28.
  2. Громик О.М. Оцінка сучасного стану готельної індустрії України. Перспективи розвитку туризму та сфери гостинності в Україні і світі: : матеріали доп. учасників І Всеукраїнської інтернет-конференції молодих учених та студентів / упорядн.: Матвійчук Л.Ю., Зубехіна Т.В., Сидорук С.В. Луцьк: ЛНТУ, 2024. С. 29-32 с.
  3. Громик О.М. Особливості організації обслуговування в закладах ресторанного господарства при готелях. Перспективи розвитку індустрії туризму і гостинності в Україні та світі: матеріали доп. учасників І Міжнародної науково-практичної конференції / за наук. ред. проф. Матвійчук Л.Ю. Луцьк, ЛНТУ, 2024. С. 90-94.
  4. Громик О.М. Автоматизація в ресторанному бізнесі: сучасні рішення для підвищення ефективності управління та сервісу. Інформаційна безпека та інформаційні технології ІБІТ: матеріали доп. учасників V Міжнародної науково-практичної конференції / за заг. ред. канд. держ упр. Бондар Д.В. Львів: ІБІТ, 2024. с. 145-168.
  5. Громик О.М., Яцуняк В. Сучасні тренди в ресторанному господарстві України: виклики, можливості та перспективи. Формування сучасних концепцій управління туризмом та готельно-ресторанним бізнесом в умовах парадигми сталого розвитку: : матеріали доп. учасників IV Міжнародної науково-практичної конференції : колектив авторів ; за заг. ред. проф. Безкоровайна Л. Запоріжжя: Запорізький національний університет, 2024. 148-154 с.
  6. Громик О. М. Особливості формування ринку послуг ресторанного господарства в Україні/ О. М. Громик // Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р. [Електронний ресурс] : колектив авторів ; за заг. ред. проф. В. М. Зайцевої ; Електрон. дані. – Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. – 1268 с.

2023

  1. Громик О. М. Історичні аспекти та сучасні тенденції сервірування столу / Громик О. М., // Студентський науковий вісник. Student Scientific Bulletin, Studencki Biuletyn Naukowy. Фаховий науковий збірник. Випуск 49. Луцьк: Видавництво «Вежа-Друк», 2023. 432 с.