Шейко Юлія Олександрівна
Основне місце роботи
Факультет митної справи, матеріалів та технологій
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи
Доцент
Народилася в 1991 році, в с.. Маяки, Луцького р-ну, Волинської області. У 2008 році закінчила Луцьку гімназію №18.
У 2013 році одержала кваліфікацію магістра з фінансів і кредиту у Луцькому національному технічному університеті (диплом ВС №45707791 від 27.06.2013 року).
Захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук на тему «Стимулювання розвитку малого підприємництва в регіоні» відбувся на засіданні спеціалізованої вченої ради К20.051.12 ДВНЗ "Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника" МОН України. Отримано диплом кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.05 – розвиток продуктивних сил і регіональна економіка (диплом ДК №036622 від 01.07.2016 р).
З 2016 р. - 2020 р. – старший викладач кафедри фінансів, банківської справи та страхування Луцького національного технічного університету
– 2020 р. і дотепер – доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Луцького національного технічного університету.
З 2019 року і дотепер - фізична особа-підприємець за ВЕД 56.10 Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування.
У 2019 та 2020 роках нагороджена грамотами ЛНТУ, 04 жовтня 2020 р. - почесною грамотою Волинської обласної ради.
У 2013 році одержала кваліфікацію магістра з фінансів і кредиту у Луцькому національному технічному університеті (диплом ВС №45707791 від 27.06.2013 року).
Захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук на тему «Стимулювання розвитку малого підприємництва в регіоні» відбувся 30 травня 2016 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К20.051.12 ДВНЗ "Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника" МОН України.
Отримано диплом кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.05 – розвиток продуктивних сил і регіональна економіка (диплом ДК №036622 від 01.07.2016 р).
Отримано атестат доцента на підставі рішення атестаційної колегії від 10 грудня 2024 року АД №016272
Липень-листопад 2013 року - в.о. головного бухгалтера Липлянської СЗОШ-інтернат
З 2016 року працюю у Луцькому національному технічному університеті.
З 2020 року і дотепер - доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЛНТУ .
З 2019 року і дотепер - фізична особа-підприємець за ВЕД 56.10 Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування (виписка 21980000000033085 від 22.07.2019 р.).
Виконавець науково-дослідної розробки «Використання маркетингових інструментів для підвищення конкурентноспроможності мережі кав’ярень «Стріт кафе». Термін виконання: 01.09.2023 – 31.12.2023 рр. (Договір 23-09/23 від 01.09.2023 р. з ФОП Сегейда Д.С.).
Розвиток малого підприємництва в регіонах України; розвиток підприємництва в індустрії гостинності; сталий регіональний розвиток.
2024
- Маркетингові комунікації [Текст] : Конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа денної та заочної форм навчання / уклад. Шейко Ю.О.– Луцьк : ЛНТУ, 2024. – 96 с.
- Маркетингові комунікації [Текст] Методичні вказівки до виконання самостійної роботи для здобувачів другого (магістерського) рівня освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа денної та заочної форм навчання / уклад. Шейко Ю.О. – Луцьк : ЛНТУ, 2024. – 36 с.
- Маркетингові комунікації [Текст] Методичні вказівки до практичних занять для здобувачів другого (магістерського) рівня освітньопрофесійної програми «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа денної та заочної форм навчання / уклад. Шейко Ю.О. – Луцьк : ЛНТУ, 2024. – 40 с.
2021
- Бізнес-планування туристичної діяльності [Текст] : конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньої програми «Туризм» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 242 Туризм денної та заочної форм навчання / уклад. Ю.О. Шейко. – Луцьк : Луцький НТУ, 2021. – 72 с.
- Бізнес-планування туристичної діяльності [Текст] : методичні вказівки до виконання самостійної роботи для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньої програми «Туризм» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 242 Туризм денної та заочної форм навчання / уклад. Ю.О. Шейко. – Луцьк : Луцький НТУ, 2021. – 20 с.
- Бізнес-планування туристичної діяльності [Текст] : методичні вказівки для практичних занять для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньої програми «Туризм» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 242 Туризм денної та заочної форм навчання / уклад. Ю.О. Шейко. – Луцьк : Луцький НТУ, 2021. – 44 с.
2020
- Страховий менеджмент [Текст] : конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Фінанси, банківська справа та страхування» галузі знань 07 Управління та адміністрування спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування денної та заочної форм навчання / уклад. Ю.О. Шейко. – Луцьк : Луцький НТУ, 2020. – 104 с.
- Страховий менеджмент [Текст] : методичні вказівки до практичних занять для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Фінанси, банківська справа та страхування» галузі знань 07 Управління та адміністрування спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування денної та заочної форм навчання / уклад. Ю.О. Шейко. – Луцьк : Луцький НТУ, 2020. – 32 с.
- Страховий менеджмент [Текст] : методичні вказівки до виконання самостійної роботи для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Фінанси, банківська справа та страхування» галузі знань 07 Управління та адміністрування спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування денної та заочної форм навчання / уклад. Ю.О. Шейко. – Луцьк : Луцький НТУ, 2020. – 36 с.
2024
- Перспективи розвитку туризму в Україні та світі: управління, технології, моделі: колективна монографія. Видання десяте / за наук. ред. проф. Матвійчук Л.Ю., проф. Барського Ю.М., доц. Лепкого М.І. Луцьк: Вежа-Друк, 2024. 320 с. (.особистий внесок автора : перспективи використання технології штучного інтелекту в діяльності підприємств індустрії туризму та гостинності, С. 121-155). / URL: https://lib.lntu.edu.ua/sites/default/files/2025-01/%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0…
2021
- Функціональні аспекти фінансового менеджменту як інструменту управління економічними системами : Монографія / Вахович І.М., Дорош В.Ю., Диль Х.М., Забедюк М.С., Іщук Л.І., Кондіус І.С., Коробчук Т.І., Кузьмак О.М., Мостовенко Н.А., Недопад Г.В., Ніколаєва А.М., Олександренко І.В., Пиріг С.О., Погуляйко Ю.М., Поліщук В.Г., Чиж Н.М., Шейко Ю.О., за ред. д.е.н., проф. Вахович І.М. Луцьк: Відділ іміджу та промоції Луцького НТУ, 2021. 212 с. (особистий внесок п.3.3).
- Перспективи розвитку туризму в Україні та світі: управління, технології, моделі: колективна монографія. Видання сьоме / за наук. ред. проф. Матвійчук Л.Ю., проф. Барського Ю.М., доц. Лепкого М.І. Луцьк: ВІП Луцького НТУ, 2021. 448 с. (особистий внесок п.1.10. Теоретико-прикладні засади підвищення конкурентоспроможності підприємств готельно-ресторанного господарства )
2024
- Ivanov, A., Tkachenko, T., Boryslavskyi, I., Poliakov, I., & Sheiko, Y. (2024). Sustainable development of enterprises of the tourist and recreational complex and its impact on socio-economic processes in Ukraine. Cadernos De Educação Tecnologia E Sociedade, 17(se3), 298–305. / URL: https://doi.org/10.14571/brajets.v17.nse3.298-305
2021
- BALANIUK I., KYRYLENKO V., CHALIUK Y., SHEIKO Y., BEGUN S., DIACHENKO L. 2021, CLUSTER ANALYSIS OF SOCIO-ECONOMIC DEVELOPMENT OF RURAL AREAS AND PEASANT FARMS IN THE SYSTEM OF FORMATION OF RURAL TERRITORIAL COMMUNITIES: A CASE STUDY OF VOLYN REGION, UKRAINE . Scientific Papers. Series "Management, Economic Engineering in Agriculture and rural development", Vol. 21 ISSUE 3, PRINT ISSN 2284-7995, 177-188. / URL: http://managementjournal.usamv.ro/pdf/vol.21_3/Art19.pdf
2020
- SHMATKOVSKA T., NIKOLAEVA A., ZABEDYUK M., SHEIKO Y., GRUDZEVYCH Y. 2020, INCREASING THE EFFICIENCY OF THE LABOUR RESOURCES USAGE OF AGROSECTOR ENTERPRISES IN THE SYSTEM OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF THE RURAL TERRITORIES: A CASE STUDY OF UKRAINE. Scientific Papers. Series "Management, Economic Engineering in Agriculture and rural development", Vol. 20 ISSUE 4, PRINT ISSN 2284-7995, 467-476.
/ URL: http://managementjournal.usamv.ro/index.php/scientific-papers/2371-increasing-t…
2024
- Шейко Ю.О. (2024) Штучний інтелект: можливості і виклики для ресторанного бізнесу. Причорноморські економічні студії. Випуск 87/2024. / URL: http://bses.in.ua/journals/2024/87_2024/34.pdf
- Шейко Ю.О. (2024). Штучний інтелект як інструмент персоналізації послуг індустрії гостинності. Економіка та суспільство. № 64. / URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/4279
- Шейко, Ю., & Чугай, С. (2024). БРЕНДИНГ ЯК ІНСТРУМЕНТ ПРОСУВАННЯ ТУРИСТИЧНИХ ДЕСТИНАЦІЙ (НА ПРИКЛАДІ СМТ.МЛИНІВ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ). Економіка та суспільство, (70). / URL: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-70-125
2023
- Шейко Ю. О. (2023) Інновації в HR-менеджменті готельно-ресторанного бізнесу. Економіка та суспільство. Випуск 54 (2023). / URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/2721/2636/
- Шейко Ю.О. (2023) Магістральні напрями цифровізації туристичного бізнесу в сучасних умовах. Електронний ж-л «Ефективна економіка». Випуск № 3 (2023). / URL: https://www.nayka.com.ua/index.php/ee/article/view/1297/1307
2022
- Шейко Ю.О. (2022) Інклюзивність як вимога часу та конкурентна перевага підприємств індустрії гостинності. Науковий ж-л "Інтелект ХХІ". Випуск 1. 2022. С.32-37. / URL: http://www.intellect21.nuft.org.ua/journal/2022/2022_1/7.pdf
2021
- Шейко Ю.О. (2021) Пріоритети інноваційної діяльності готельно-ресторанного бізнесу в сучасних умовах. Східна Європа: економіка, бізнес та управління. Наук. ж-л. Випуск 5 (32) 2021. С. 83-89. / URL: http://www.easterneurope-ebm.in.ua/journal/32_2021/14.pdf
- Шейко Ю.О., Войтюк Д.С. Підвищення рентабельності підприємств сфери послуг. Економічний форум. Наук. ж-л. Том 1 № 3 (2021). С. 104-110. / URL: http://e-forum.lntu.edu.ua/index.php/ekonomichnyy_forum/article/view/235/225/
2020
- Шейко Ю.О., Приступа Ю.В. Пріоритети інвестиційної діяльності страхових компаній в Україні. Економічний форум. 2020. Вип. 2. С.106-112 / URL: http://e-forum.lntu.edu.ua/index.php/ekonomichnyy_forum/article/view/118
- Купира М.І. Шейко Ю.О., Климчук О.А. Імперативи нарощення прибутку в умовах асиметричного розвитку підприємства. Східна Європа: економіка, бізнес та управління. Електронне наукове фахове видання. Випуск № 4 (27). Дніпро, 2020. / URL: http://www.easterneurope-ebm.in.ua/journal/27_2020/12.pdf
- Шейко Ю.О., Купира М.І. Особливості концентрації страхового ринку України. Наук. економ. ж-л "Інтелект ХХІ". 2020. Вип.2. С. 94-98. / URL: http://www.intellect21.nuft.org.ua/journal/2020/2020_2/18.pdf
2025
- Шейко Ю.О., Чугай С.В. БРЕНДИНГ ЯК ІНСТРУМЕНТ ПРОСУВАННЯ ТУРИСТИЧНИХ ДЕСТИНАЦІЙ. Міжнародні економічні відносини. Сталий розвиток України в умовах глобалізації та Європейської економічної інтеграції: проблеми, перспективи, ефективність. ФЕНІКС-2024: матеріали міжнародної науково-практичної конференції (4 лютого 2025 року, м. Харків). Х. : Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Навчально-науковий інститут економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу, кафедра економіки бізнесу і міжнародних економічних відносин, 2025, 340 с. С. 290-293. / URL: https://repository.kpi.kharkov.ua/items/259fa75b-b1b2-4164-ad72-c15bb570803a
- Шейко Ю.О., Варчин І.С. ОСОБЛИВОСТІ СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИМ БІЗНЕСОМ В УКРАЇНІ В УМОВАХ ПОСТВОЄННОГО ВІДНОВЛЕННЯ. Міжнародні економічні відносини. Сталий розвиток України в умовах глобалізації та Європейської економічної інтеграції: проблеми, перспективи, ефективність. ФЕНІКС-2024: матеріали міжнародної науково-практичної конференції (4 лютого 2025 року, м. Харків). Х. : Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Навчально-науковий інститут економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу, кафедра економіки бізнесу і міжнародних економічних відносин, 2025, 340 с. С.132-134. / URL: https://repository.kpi.kharkov.ua/items/259fa75b-b1b2-4164-ad72-c15bb570803a
- Шейко Ю.О., Слуцький А.Ю. ВАЖЛИВІСТЬ ZERO WASTE ПРАКТИК В ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ В УМОВАХ ПОВОЄННОГО ВІДНОВЛЕННЯ. Міжнародні економічні відносини. Сталий розвиток України в умовах глобалізації та Європейської економічної інтеграції: проблеми, перспективи, ефективність. ФЕНІКС-2024: матеріали міжнародної науково-практичної конференції (4 лютого 2025 року, м. Харків). Х. : Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Навчально-науковий інститут економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу, кафедра економіки бізнесу і міжнародних економічних відносин, 2025, 340 с. С.135-137. / URL: https://repository.kpi.kharkov.ua/items/259fa75b-b1b2-4164-ad72-c15bb570803a
2024
- Шейко Ю.О. (2024) Вплив штучного інтелекту на стійкий розвиток туристичних систем. Туризм і рекреація в Україні у воєнний та повоєнний час: збірник матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції (Полтава, 28 червня 2024 р.). С.177-180.
- Шейко Ю.О. (2024) Штучний інтелект в маркетингу послуг індустрії гостинності. Перспективи розвитку індустрії гостинності в Україні та світі: тези доповідей І міжнародної науково-практичної конференції. Луцьк, ЛНТУ, 2024 с. С.36-38.
- Шейко Ю. Слуцький А. ПЕРЕВАГИ ВПРОВАДЖЕННЯ ЕКОЛОГІЧНИХ ПРАКТИК В ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ. Формування сучасних концепцій управління туризмом та готельно-ресторанним бізнесом в умовах парадигми сталого розвитку: збірник матеріалів ІV Міжнародної науково-практичної конференції (м. Запоріжжя, 5 грудня 2024 р.) / за заг. ред. Н. Маковецької, Л. Безкоровайної, Д. Лютої. Запоріжжя: Запорізький національний університет, 2024. 304 с. С.33 – 37.
2023
- Шейко Ю.О. Як бізнес допомагає армії та громадам під час війни. Збірник матеріалів IV Міжнародної науково-практичної конференції «Інновації для відродження : національний, регіональний, міжнародний контекст»., м. Запоріжжя, 12-13 жовтня 2023 р. / URL: http://eir.zp.edu.ua/handle/123456789/10757
2021
- Шейко Ю.О., Шум В.В. ФАКТОРИ ВПЛИВУ НА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА. Управління розвитком туризму та готельно-ресторанного бізнесу в циркулярній економіці= Management of tourism development, hotel and restaurant business in a circular economy : матеріали I Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (18 трав. 2021 р.) / відп. ред. О. М. Полінкевич, О. М. Громик. Луцьк : Луцький НТУ, 2021. 288 с. C.166-168
- Шейко Ю.О. Особливості мотивації персоналу готельно-ресторанних підприємств в сучасних умовах. Збірник тез доповідей Міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційні наукові дослідження в науці та практиці», м.Полтава, 11 серпня 2021. 62 с. С.13-16
- Шейко Ю. ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ В УМОВАХ ПАНДЕМІЇ COVID-19. Матеріали конференції "SCIENTIFIC COMMUNITY: INTERDISCIPLINARY RESEARCH", August 26-28, 2021, Hamburg, Germany. P.7-10. / URL: https://ojs.ukrlogos.in.ua/index.php/interconf/articleview/14110.