Yuliia Sheiko

Шейко Юлія Олександрівна

Основне місце роботи

Факультет митної справи, матеріалів та технологій

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи

Доцент
Написати повідомлення
Написати повідомлення

Народилася в 1991 році, в с.. Маяки, Луцького р-ну,  Волинської області. У 2008 році закінчила Луцьку гімназію №18.

 

У 2013 році одержала кваліфікацію магістра з фінансів і кредиту у Луцькому національному технічному університеті (диплом ВС №45707791 від 27.06.2013 року).

Захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук на тему «Стимулювання розвитку малого підприємництва в регіоні» відбувся на засіданні спеціалізованої вченої ради К20.051.12 ДВНЗ "Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника" МОН України. Отримано диплом кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.05 – розвиток продуктивних сил і регіональна економіка (диплом ДК №036622 від  01.07.2016 р).

 

З 2016 р. - 2020 р. – старший викладач кафедри фінансів, банківської справи та страхування Луцького національного технічного університету

– 2020 р.  і дотепер – доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Луцького національного технічного університету.

З 2019  року і дотепер - фізична особа-підприємець за ВЕД 56.10 Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування.

У 2019 та 2020 роках нагороджена грамотами ЛНТУ, 04 жовтня 2020 р. - почесною грамотою Волинської обласної ради.

У 2013 році одержала кваліфікацію магістра з фінансів і кредиту у Луцькому національному технічному університеті (диплом ВС №45707791 від 27.06.2013 року). 

Захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук на тему «Стимулювання розвитку малого підприємництва в регіоні» відбувся 30 травня 2016 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К20.051.12 ДВНЗ "Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника" МОН України.

Отримано диплом кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.05 – розвиток продуктивних сил і регіональна економіка (диплом ДК №036622 від  01.07.2016 р).

Липень-листопад 2013 року - в.о. головного бухгалтера Липлянської СЗОШ-інтернат 

З 2016 року працюю у Луцькому національному технічному університеті.  

З 2020 року і дотепер - доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЛНТУ . 

З 2019  року і дотепер - фізична особа-підприємець за ВЕД 56.10 Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування (виписка 21980000000033085 від 22.07.2019 р.).

Виконавець науково-дослідної розробки «Використання маркетингових інструментів для підвищення конкурентноспроможності мережі кав’ярень «Стріт кафе». Термін виконання: 01.09.2023 – 31.12.2023 рр. (Договір 23-09/23 від 01.09.2023 р. з ФОП Сегейда Д.С.).

Розвиток малого підприємництва в регіонах України; розвиток підприємництва в індустрії гостинності; сталий регіональний розвиток. 

2021

2020

Статті Web of Science

2021

  1. BALANIUK I., KYRYLENKO V., CHALIUK Y., SHEIKO Y., BEGUN S., DIACHENKO L. 2021, CLUSTER ANALYSIS OF SOCIO-ECONOMIC DEVELOPMENT OF RURAL AREAS AND PEASANT FARMS IN THE SYSTEM OF FORMATION OF RURAL TERRITORIAL COMMUNITIES: A CASE STUDY OF VOLYN REGION, UKRAINE . Scientific Papers. Series "Management, Economic Engineering in Agriculture and rural development", Vol. 21 ISSUE 3, PRINT ISSN 2284-7995, 177-188. / URL: http://managementjournal.usamv.ro/pdf/vol.21_3/Art19.pdf

2020

  1. SHMATKOVSKA T., NIKOLAEVA A., ZABEDYUK M., SHEIKO Y., GRUDZEVYCH Y. 2020, INCREASING THE EFFICIENCY OF THE LABOUR RESOURCES USAGE OF AGROSECTOR ENTERPRISES IN THE SYSTEM OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF THE RURAL TERRITORIES: A CASE STUDY OF UKRAINE. Scientific Papers. Series "Management, Economic Engineering in Agriculture and rural development", Vol. 20 ISSUE 4, PRINT ISSN 2284-7995, 467-476.
    / URL: http://managementjournal.usamv.ro/index.php/scientific-papers/2371-increasing-t…
Вітчизняні фахові наукові видання

2024

  1. Шейко Ю.О. (2024). Штучний інтелект як інструмент персоналізації послуг індустрії гостинності. Економіка та суспільство. № 64. / URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/4279
  2. Шейко Ю.О. (2024) Штучний інтелект: можливості і виклики для ресторанного бізнесу. Причорноморські економічні студії. Випуск 87/2024. / URL: http://bses.in.ua/journals/2024/87_2024/34.pdf

2023

  1. Шейко Ю. О. (2023) Інновації в HR-менеджменті готельно-ресторанного бізнесу. Економіка та суспільство. Випуск 54 (2023). / URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/2721/2636/
  2. Шейко Ю.О. (2023) Магістральні напрями цифровізації туристичного бізнесу в сучасних умовах. Електронний ж-л «Ефективна економіка». Випуск № 3 (2023). / URL: https://www.nayka.com.ua/index.php/ee/article/view/1297/1307

2022

  1. Шейко Ю.О. (2022) Інклюзивність як вимога часу та конкурентна перевага підприємств індустрії гостинності. Науковий ж-л "Інтелект ХХІ". Випуск 1. 2022. С.32-37. / URL: http://www.intellect21.nuft.org.ua/journal/2022/2022_1/7.pdf