s.sidoruk

Сидорук Світлана Володимирівна

Основне місце роботи

Факультет митної справи, матеріалів та технологій

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи

Доцент

СИДОРУК СВІТЛАНА ВОЛОДИМИРІВНА

Кандидат економічних наук, доцент

Написати повідомлення
Написати повідомлення

Сидорук Світлана Володимирівна, народилась 26 березня 1988 року у м. Луцьку. У 2005 році закінчила загально-освітню школу І-ІІІ ступенів № 24 у м. Луцьку. З 2005 по 2009 навчалась у Луцькому національному технічному університеті за спеціальністю «Менеджмент готельно-туристичного бізнесу» та отримала кваліфікацію бакалавра, з 2009 по 2010 – за спеціальністю «Менеджмент організації», отримавши кваліфікацію магістра. З жовтня 2010 року аспірант кафедри менеджменту та маркетингу Луцького національного технічного університету. На викладацькій роботі Сидорук С.В. працює з вересня 2012 року. Кандидат економічних наук з листопада  2013 року ДК № 017695. Дисертацію захистила у спеціалізованій вченій раді Д 32.075.03 Луцькому національному технічному університеті  за спеціальністю 08.00.05 – Розвиток продуктивних сил і регіональна економіка, тема: Розвиток регіональних ринків готельних послуг. Вчене звання доцента кафедри менеджменту присвоєно у липні  2018 року.  Засновник ТМ ПікНік (клас 35,43)  m202113836, 2021.

З 2005 по 2009 навчалась у Луцькому національному технічному університеті за спеціальністю «Менеджмент готельно-туристичного бізнесу» та отримала кваліфікацію бакалавра, з 2009 по 2010 – за спеціальністю «Менеджмент організації», отримавши кваліфікацію магістра. З жовтня 2010 року аспірант кафедри менеджменту та маркетингу Луцького національного технічного університету. На викладацькій роботі Сидорук С.В. працює з вересня 2012 року.

- 09.201204.2013 Асистент кафедри менеджменту та маркетингу

-05.2013-06.2018 Старший викладач кафедри менеджменту та маркетингу

-07.2018-08.2019 Доцент кафедри менеджменту

-09.2019- до сьогодні Доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи.

-2021 -Керівник Гостинного еко-простору ПікНік, ФОП

Участь:

«Використання інформаційно-комунікативних та цифрових технологій в освітньому процесі» Найменування програми семінару-практикуму «Інтернет-сервіси. Готуємось до уроку» (тривалістю 6 годин/0,2 кредити ЄКТС).

«Розвиток професійних компетентностей» Найменування програми семінару «Освітня програма методичного хабу «Професійний розвиток педагогів в умовах реформування освітньої галузі» (тривалість 8 годин).

«Розвиток професійних компетентностей» Найменування програми семінару-практикуму «Формування та розвиток рефлексивних умінь педагогів. Створення портфоліо вчителя» (тривалістю 8 годин).

Пройняла участь у проекті CEPUS у літній школі з 26.06.2022 – 9.07.2022, Rzeszow (Польща).

Прийнято участь у тренінгу «Розпочни свій бізнес»  Ресурсним центром ГУРТ у рамках проекту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», який здійснюється Міжнародною організацією праці за фінансування Міністерства закордонних справ Данії, та за підтримки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Прийнято участь у Міжнародному науково-практичному симпозіум «Освіта, наука та культура України в світі: мобільність, глобалізація, інклюзія» та пройдено он-лайн міжнародне стажування входить 30 год. (15 год. опрацювання матеріалів симпозіуму + 15 год. підготовка/опрацювання тез), підтвердження сертифікатом.

Член громадської  спілки «Асоціація індустрії гостинності України», член громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гідів» кваліфікований туристичний гід  (№ 0126), член Громадської організації «Ресторанна Гільдія».

Керівник відокремленого підрозділу громадської організації «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні» у Волинській області.

1. Експерт з науково-технічної експертизи проектів на Конкурсі проектів молодих вчених, які працюють (навчаються) у вищих навчальних закладах та наукових установах у сфері управління МОН в період з 2016-2020 рр. (секція: економічні перетворення, демографічні зміни та благополуччя суспільства).

2.Експерт з науково-технічних робіт та проектів, які фінансуються за рахунок зовнішнього інструменту допомоги Європейського Союзу для виконання зобов’язань України у Рамковій програмі Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій “Горизонт 2020”, 2022 р.

3. Програма «СEEPUS», 2022 р.

4. Договір №24-09/23. На виконання науково-технічної розробки «Проектування інноваційного розвитку підприємств індустрії гостинності Луцька» (на прикладі кав’ярні «Золотий дукат») від 5 вересня 2023 р. Виконавці: проф. Матвійчук Л.Ю., доц. Зубехіна Т.В., доц. Сидорук С.В..

5. Платформа Дія-Бізнес, грант на розвиток власного бізнесу, 2024 р.

Власник торгової марки "Пікнік"(клас 35,43)  m202113836, ФОП.

Формування регіонального ринку готельних послуг, розробка шляхів вдосконалення територіальної організації готельних послуг, формування доступного простору для людей з особливими потребами у сфері HoReCa, управління брендинговими процесами сфери обслуговування, тенденції управління бізнесом HoReCa, організація готельного обслуговування у регіонах країни, сталий розвиток індустрії туризму та гостинності, управління брендом/торговою маркою.

2021

Методичне забезпечення

2024

  1. Strategic management and marketing of HORECA [Текст] : Конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа денної та заочної форм навчання / уклад. С. В. Сидорук. – Луцьк: ЛНТУ, 2024. – 107с. / URL: https://mdl.lntu.edu.ua/pluginfile.php/186281/mod_resource/content/2/%D0%9A%D0%…
  2. Strategic management and marketing of HORECA [Текст] : Методичні вказівки до практичної роботи для здобувачів другого (магістерського) рівня освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа денної та заочної форм навчання / уклад. С. В. Сидорук. – Луцьк : ЛНТУ, 2024. – 28с. / URL: https://mdl.lntu.edu.ua/pluginfile.php/186282/mod_resource/content/3/%D0%9F%D1%…
Статті Scopus

2023

  1. Information system for diagnostic competitiveness of the hospitality industry of the regions of Ukraine. / URL: https://doi.org/10.35784/iapgos.5394
Статті Web of Science

2024

  1. Специфіка формування бренду готельних послуг регіону / URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvp_2016_3_18

2023

  1. Формування системи індикаторів екологічної безпеки України / URL: http://esnuir.eenu.edu.ua/bitstream/123456789/14032/1/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%…
  2. Фінансування сфери культури, туризму та креативних індустрій в Україні: можливості та перспективи. / URL: https://fkd.ubs.edu.ua/index.php/fkd/article/view
  3. Approach to formation of enogastronomic tourism based on the geographical indication system. / URL: https://doi.org/https://doi.org/10.15421/112265
  4. / URL: https://lib.lntu.edu.ua/uk/147258369/13778

2019

  1. Механізм забезпечення енергетичної безпеки України: сутність, структура та проблеми формування / URL: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/bitstream/123456789/2560/1/Matviichuk.pdf

2017

  1. Домінантні методи управління туристичними потоками / URL: https://fbss.stu.cn.ua/naukovyj-zhurnal-naukovyj-visnyk-polissya/
Вітчизняні фахові наукові видання

2025

  1. ТЕНДЕНЦІЇ ІHНОВАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ РЕАЛІЗАЦІЇ ЯКІСНОї ВУЛИЧНОЇ ЇЖІ У СФЕРІ HORECA. Науковий журнал «Acta Academiae Beregsasiensis. Economics» / URL: https://aab-economics.kmf.uz.ua/aabe/issue/view/7

2024

  1. Підвищення якості управління технологічними процесами маркетингових комунікацій у готельно-ресторанних комплексах / URL: https://www.researchgate.net/publication/384578879_PIDVISENNA_AKOSTI_U
  2. Управління стратегічною діяльністю торгової марки у сфері обслуговування. / URL: http://www.tnv-econom.ksauniv.ks.ua/index.php/journal/issue/view/20

2023

  1. Стратегічний вектор організації доступних подорожей для людей з обмеженими можливостями в сфері обслуговування / URL: https://c-bulletin.com.ua/en/journals/tom-14-1-2023/strategichny-vektor-organiz…
  2. ОСОБЛИВОСТІ СТРАТЕГІЧНОЇ ДІАГНОСТИКИ СФЕРИ HORECA
    У ВІЙСЬКОВИЙ ПЕРІОД / URL: https://er.chdtu.edu.ua/bitstream/ChSTU/5528/1/79-%d0%a2%d0%b5%d0%ba%d1%81%d1%8…

2022

  1. Смарт-спеціалізація готельних послуг / URL: http://www.geolgt.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=297&Itemi…

2020

  1. Прикладний характер особливостей транспортного перевезення туристів інклюзивного типу / URL: https://cyberleninka.ru/article/n/prikladniy-harakter-osoblivostey-transportnog…