
Голячук Сергій Євгенович
Основне місце роботи
Факультет митної справи, матеріалів та технологій
Кафедра харчових технологій та хімії
Доцент
Місце роботи за сумісництвом
Факультет митної справи, матеріалів та технологій
Кафедра харчових технологій та хімії
Доцент
Я, Голячук Сергій Євгенович, народився 2 квітня 1961 року у селі
Хобултова Володимир-Волинського району Волинської області. Після закінчення
школи з 1976 року навчався у Шацькому лісовому технікумі, а з 1980 - в
Українській Ордена Трудового Червоного Прапора сільськогосподарській
академії (м. Київ). З 1986 року працював молодшим науковим співробітником,
науковим співробітником і старшим науковим співробітником
Краснотростянецької науково-дослідної станції Українського ордена “Знак
Пошани” науково-дослідного інституту лісового господарства і
агролісомеліорації (м. Харків). У 1995 році захистив кандидатську дисертацію. З
вересня 1998 року працював доцентом кафедри сільськогосподарського
машинобудування Луцького державного технічного університету, а з серпня 2003
року завідувач кафедри «Обладнання переробних виробництв» цього ж
університету. З 2017 року завідувач кафедри «Технологій і обладнання
переробних виробництв» Луцького національного технічного університету. У
2016 році здобув кваліфікацію інженера з комп’ютерних систем та мереж за
спеціальністю «Комп’ютерні системи та мережі» у Луцькому національному
технічному університеті. У 2020 році здобув кваліфікацію магістр з харчових
технологій за спеціальністю 181 Харчові технології у Таврійському державному
агроекологічному університеті імені Дмитра Моторного. З лютого 2024 року
працюю на посаді доцента кафедри харчових технологій та хімії.
У 1980 році закінчив Шацький лісовий технікум.
У 1985 році закінчив Українську Ордена Трудового Червоного Прапора сільськогосподарську академію (м. Київ) (нині Національний університет біоресурсів і природокористування України).
У 2016 році здобув кваліфікацію інженера з комп’ютерних систем та мереж за спеціальністю «Комп’ютерні системи та мережі» у Луцькому національному технічному університеті.
У 2020 році здобув кваліфікацію магістр з харчових технологій за спеціальністю 181 Харчові технології у Таврійському державному агроекологічному університеті імені Дмитра Моторного.
1986 р. – 1998 р. - молодший науковий співробітник, науковий співробітник і старший науковий співробітник Краснотростянецької науково-дослідної станції Українського ордена “Знак Пошани” науково-дослідного інституту лісового господарства і агролісомеліорації (м. Харків).
1998 р. – 2003 р. - доцент кафедри сільськогосподарського машинобудування Луцького державного технічного університету.
2003 р. – 2017 р. - завідувач кафедри «Обладнання переробних виробництв» Луцького державного технічного університету (з 2008 р. Луцького національного технічного університету).
2017 р. – 2024 р. - завідувач кафедри «Технологій і обладнання переробних виробництв» Луцького національного технічного університету.
2024 р. по нині – доцент кафедри харчових технологій та хімії Луцького національного технічного університету.
Ресурсозберігаючі технології переробки сільськогосподарської сировини
2021
- Голячук С.Є., Голячук Н.В. Лабораторний практикум WORD&EXCEL. Довідка №21-19, затв. НМР Луцького НТУ 2.11.2021. Пр. №3 / URL: https://elib.lntu.edu.ua/sites/default/files/elib_upload/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D1%…
2024
- Kiurcheva, L., Holiachuk, S. (ed.) (2024). The advantages of using sublimation for preserving the antioxidant properties of cranberries. Food technology progressive solutions. Tallinn: Scientific Route OÜ, 28-46. Doi: https://doi.org/10.21303/978-9916-9850-4-5.ch2 / URL: https://doi.org/10.21303/978-9916-9850-4-5.ch2
2021
- Dudarev, I., Holiachuk, S., Hunko, Y., Panasyuk, S. (2021) Modeling of the mixing process in the gravitational mixer using the theory of Markov chains. In: Tonkonogyi V. et al. (eds) Advanced Manufacturing Processes II. InterPartner 2020. Lecture Notes in Mechanical Engineering. Springer, Cham. https://doi.org/10.1007/978-3-030-68014-5_12 (Scopus) / URL: https://link.springer.com/chapter/10.1007%2F978-3-030-68014-5_12
2020
- Holiachuk, N., Volot, O., & Holiachuk, S. (2020). Accounting and analytical
aspects of the efficiency of using equity. Scientific Horizons, 23(11), 61-69. DOI: 10.48077/scihor.23(11).2020.61-69 http://ir.znau.edu.ua/bitstream/123456789/11019/1/SH_2020_23_11_61-69.pdf / URL: http://ir.znau.edu.ua/bitstream/123456789/11019/1/SH_2020_23_11_61-69.pdf
2019
- Katarzyna Szwedziak, Igor Stadnyk, Sergey Golyachuk, Żaneta Grzywacz (2019). Justification of the rheological model of process of plastic material injection by the rollers. Sciendo - Agricultural Engineering. Vol. 23, No. 3/2019, De Gruyter Poland, p. 101-114 https://doi.org/10.1515/agriceng-2019-0030 / URL: https://doi.org/10.1515/agriceng-2019-0030
2023
- ГОЛЯЧУК, С., ГУНЬКО, Ю., & ФЕДОРУСЬ, Ю. (2023). ОСОБЛИВОСТІ ЗМІН ОКРЕМИХ ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ КРАФТОВИХ РОЗСІЛЬНИХ М’ЯКИХ СИРІВ З ПРОБІОТИКАМИ ПРИ ЇХ ВИРОБНИЦТВІ. Товарознавчий вісник, 1(16), 19-27. https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2023-17-2 / URL: https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2023-17-2
2022
- Ю.Л. Гунько, С.Є. Голячук, Ю., Федорусь. Показники сирокопченої ковбаси, виготовленої за удосконаленою технологією. Товарознавчий вісник : збірник наукових праць. – Випуск 15, частина 2 / Редкол.: ред. Пахолюк О.В., відп.секретар Передрій О.І. Луцьк, 2022. С. 38-48. / URL: https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2022-16-3
- Ю. Л. Гунько, С.Є. Голячук, Ю.В. Федорусь. ДОСЛІДЖЕННЯ РОБОТИ ДОЗАТОРА РІДКИХ ПРОДУКТІВ. Міжвузівський збірник «НАУКОВІ НОТАТКИ». Луцьк, 2022, №74. С. 152-155. DOI: https://doi.org/10.36910/775.24153966.2022.74.25 / URL: https://doi.org/10.36910/775.24153966.2022.74.25
2021
- Priss, O., Zhukova, V., Holiachuk, S., & Karman, T. (2021). Effect of heat treatment with biopreparation on the quality of tomato fruit during storage. Technology Audit and Production Reserves, 3(3(59), 40–45. / URL: https://doi.org/10.15587/2706-5448.2021.235533
2024
- Кривов’язюк А.М., Джулінський І.О., Голячук С.Є. Інноваційні технології у виробництві збивних десертів. Якість та безпечність товарів: [матеріали VІІІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (5 квітня 2024 року) / за наук. ред. к.т.н., доц. О.В. Пахолюк. Луцький національний технічний університет. Луцьк: відділ іміджу та промоції. ЛНТУ, 2024. С. 137
- Галаш В.О., Голячук С.Є., Інноваційні технології виробництва м'ясних паштетів для дитячого харчування. Якість та безпечність товарів: [матеріали VІІІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (5 квітня 2024 року) / за наук. ред. к.т.н., доц. О.В. Пахолюк. Луцький національний технічний університет. Луцьк: відділ іміджу та промоції. ЛНТУ, 2024. С. 118-119
2023
- Федорусь Ю.В., Гунько Ю. Л., Голячук С.Є., Дослідження об’ємних дозаторів рідких продуктів. Матеріали (тези) ІХ Міжнародна науково – практична конференція «Теоретичні і експериментальні дослідження в сучасних технологіях матеріалознавства та машинобудування» - Луцьк,: Вежа - Друк – 2023. С. 49-51. / URL: https://pdfviewer.softgateon.net/?state=%7B%22ids%22%3A%5B%2216Ct70xtfd-UzvPd9a…
- Голячук Н., Голячук С. Аналітичні показники стану основних засобів лісогосподарських підприємств. II Міжнародна науково-практична конференція «Discussions for the improvement of science». Berlin, Germany. (January 16 – 18, 2023). Pp. 65-70. (Abstracts of II International Scientific and Practical Conference. Berlin, Germany. (January 16 – 18, 2023). Pp. 65-70.) / URL: https://eu-conf.com/ua/events/discussions-for-the-improvement-of-science/
- Власюк Б.С., Хомяк П.П., Голячук С.Є. Удосконалення технології сирокопчених ковбас. Якість та безпечність товарів: [матеріали VІІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (28 квітня 2023 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В.В. Ткачук. ‒ Луцьк : Вежа-Друк, 2023. С. 90-92. / URL: https://pdfviewer.softgateon.net/?state=%7B%22ids%22%3A%5B%221DSgpqFiQW4aGxyMQ-…
- Костюкевич Н.Г., Голячук С.Є. Технологія мармеладу та пастили. Якість та безпечність товарів: [матеріали VІІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (28 квітня 2023 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В.В. Ткачук. ‒ Луцьк : Вежа-Друк, 2023. С. 112-113. / URL: https://pdfviewer.softgateon.net/?state=%7B%22ids%22%3A%5B%221DSgpqFiQW4aGxyMQ-…
- Комар П.В., Кость А.К., Голячук С.Є. технологія борошняних кондитерських виробів підвищеної харчової цінності. Якість та безпечність товарів: [матеріали VІІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (28 квітня 2023 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В.В. Ткачук. ‒ Луцьк : Вежа-Друк, 2023. С. 106-108. / URL: https://pdfviewer.softgateon.net/?state=%7B%22ids%22%3A%5B%221DSgpqFiQW4aGxyMQ-…
- Лебедь В.М., Голячук С.Є. Технологія йогуртів з вмістом ягідних наповнювачів. Якість та безпечність товарів: [матеріали VІІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (28 квітня 2023 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В.В. Ткачук. ‒ Луцьк : Вежа-Друк, 2023. С. 122-124. / URL: https://pdfviewer.softgateon.net/?state=%7B%22ids%22%3A%5B%221DSgpqFiQW4aGxyMQ-…
- Омельчук В.О., Голячук С.Є. Особливості пивоварного солоду. Якість та безпечність товарів: [матеріали VІІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (28 квітня 2023 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В.В. Ткачук. ‒ Луцьк : Вежа-Друк, 2023. С. 132-134. / URL: https://pdfviewer.softgateon.net/?state=%7B%22ids%22%3A%5B%221DSgpqFiQW4aGxyMQ-…
- Шишолик Н.В., Голячук С.Є. Перспективи ефективного використання відходів харчової промисловості. Якість та безпечність товарів: [матеріали VІІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (28 квітня 2023 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В.В. Ткачук. ‒ Луцьк : Вежа-Друк, 2023. С. 156-157. / URL: https://pdfviewer.softgateon.net/?state=%7B%22ids%22%3A%5B%221DSgpqFiQW4aGxyMQ-…
- Голячук С.Є., Павлишин В.В. Аналіз способів дозування харчової продукції. Матеріали Всеукраїнської науково-технічної конференції «Синергія освіти, науки, виробництва в умовах глобальних викликів сьогодення», 29 березня 2023,Луцьк. – Луцький національний технічний університет, 2023. С. 119-121. / URL: https://pdfviewer.softgateon.net/?state=%7B%22ids%22%3A%5B%2216Y_8IGdvg2DKviG-j…
- Голячук С.Є., Поліщук В.В. Огляд конструкцій високоінтенсивних однокамерних тістомісильних машин безперервної дії. Матеріали Всеукраїнської науково-технічної конференції «Синергія освіти, науки, виробництва в умовах глобальних викликів сьогодення», 29 березня 2023,Луцьк. – Луцький національний технічний університет, 2023. С. 121-123. / URL: https://pdfviewer.softgateon.net/?state=%7B%22ids%22%3A%5B%2216Y_8IGdvg2DKviG-j…
2022
- Голячук Н.В., Голячук С.Є. Автоматизація і цифровізація: думки практиків. Збірник тез V Всеукраїнської науково-практичної конференції "Нові інформаційні технології управління бізнесом". – Київ: Спілка автоматизаторів бізнесу, 2022. – С.58-60 / URL: http://dkrkm.org.ua/cache/2021-2022/konf/250222/zbirnik.pdf
- Шишка О.Б., Голячук С.Є. Інноваційні інгредієнти для борошняних кондитерських виробів. Якість та безпечність товарів: [матеріали VІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (13 травня 2022 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В.В. Ткачук. Луцький національний технічний університет. Луцьк: відділ іміджу та промоції. ЛНТУ, 2022. С. 136-137 / URL: https://lib.lntu.edu.ua/sites/default/files/2023-06/%D0%9B%D0%A3%D0%A6%D0%AC%D0…
2021
- Голячук С.Є., Пешко В.О. Інноваційні технології виробництва м’яких сирів з пробіотиками Якість та безпечність товарів: [матеріали міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк - 9 квітня 2021 року] / за наук. ред. д.т.н., проф. Л.І. Байдакової. Луцький національний технічний університет. Луцьк: відділ іміджу та промоцій, Луцький НТУ, 2021. С. 108-110 / URL: https://lib.lntu.edu.ua/sites/default/files/2023-06/%D0%9B%D0%A3%D0%A6%D0%AC%D0…
- Пешко В.О., Голячук С.Є. Перспективи виробництва м’яких сирів з пробіотиками Інноваційний розвиток готельно-ресторанного господарства та харчових виробництв : матеріали II Міжнародної наук.-практ. інтернетконф.(30 квітня 2021 року) – Прага: Oktan Print s.r.o., 2021.С. 166. DOI: 10.46489/IDOHAR-310509 / URL: https://doi.org/10.46489/IDOHAR-310509
- Голячук Н.В., Голячук С.Є. Використання інформаційних технологій в навчальному процесі. Збірник тез IV Всеукраїнської науково-практичної конференції "Нові інформаційні технології управління бізнесом". Київ: Спілка автоматизаторів бізнесу, (11.02.2021 р.) 2021. С.87-89. http://www.andriystav.cc.ua/Downloads/Articles/T_051.pdf / URL: http://www.andriystav.cc.ua/Downloads/Articles/T_051.pdf