panasyuksvitlana@lutsk-ntu.com.ua

Панасюк Світлана Григорівна

Основне місце роботи

Факультет митної справи, матеріалів та технологій

Кафедра харчових технологій та хімії

Доцент

Місце роботи за сумісництвом

Факультет митної справи, матеріалів та технологій

Кафедра харчових технологій та хімії

Доцент
Написати повідомлення
Написати повідомлення

Народилась 13 липня 1965 року в с. Прилуцьке Ківерцівського району Волинської області. В 1982 році закінчила середню школу №11 м. Луцька.

З 1982 року до 1983 року працювала у середній школі №11 м. Луцька на посаді секретар-друкарки.

З 1983 року до 1988 року навчалась у Луцькому філіалі Львівського  ордена Леніна політехнічного інституту за спеціальністю «Сільськогосподарські машини».

З серпня 1988 р. до травня 1991 року працювала інженером-конструктором відділу механізації та автоматизації ВО "Дніпропетровський комбайновий завод імені Ворошилова".

У червні 1991 року була прийнята на посаду асистента кафедри сільськогосподарських машин Луцького індустріального інституту (нині Луцький національний технічний університет). У Луцькому національному університеті працює на посадах:асистента (червень1991 - червень 2008 р.р.), старшого викладача (липень-вересень 2008 р.), доцента (з вересня 2008 р.)

Кандидат технічних наук з жовтня 2008 року. Кандидатську дисертацію захистила у спеціалізованій вченій раді К. 05.854.02 у Вінницькому державному аграрному університеті. ДК № 048109.

У 2011 році  присвоєно вчене звання доцента кафедри обладнання переробних виробництв присвоєно (12 ДЦ №025714).

У 2020 році здобула кваліфікацію магістр з харчових технологій за спеціальністю 181 Харчові технології у Таврійському державному  агроекологічному університеті імені Дмитра Моторного

 

У 1988 році закінчила Луцький філіал Львівського  ордена Леніна політехнічного інституту за спеціальністю «Сільськогосподарські машини».

У 2020 році здобула кваліфікацію магістр з харчових технологій за спеціальністю 181 Харчові технології у Таврійському державному  агроекологічному університеті імені Дмитра Моторного

1991 р. - 2003 р. асистент кафедри сільськогосподарських машин Луцького індустріального інституту

 2003 р. – 2008 р. – асистент, старший викладач кафедри обладнання переробних виробництв Луцького державного технічного університету

2008 р - нині. – доцент кафедри технологій і обладнання переробних виробництв Луцького національного технічного університету

Технології хлібопекарського та кондитерського виробництва; технології консервування плодів та овочів; використання інноваційних інгредієнтів та нетрадиційної сировини у тахнологіях виробництва харчових продуктів

Методичне забезпечення

2024

  1. Кваліфікаційна робота магістра [Текст] : методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи магістра для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Крафтові харчові технології» галузі знань 18 Виробництво та технології спеціальності 181 Харчові технології денної та заочної форм навчання / уклад. І. М. Дударєв, С. Г. Панасюк. Луцьк : ЛНТУ, 2024. 40 с.
Навчальний посібник

2024

  1. Дударєв, І.М., Кузьмін, О.В., Тараймович, І.В., Панасюк, С.Г., Шемет, В.Я., Чемакіна, О.В., & Кузьмін, А.О. (2024). Крафтові харчові технології: розроблення, дослідження, інжиніринг. Одеса: Одлі+. 322 с.

2019

  1. Дударєв І.М., Панасюк С.Г. Технологічні розрахунки переробних та харчових виробництв: навчальний посібник. Луцьк: ІВВ Луцького НТУ, 2019. 432 с.

Статті Scopus

2024

  1. Dudarev, I., Panasyuk, S., Taraymovich, I., Say, V., & Zahorko, N. (2024). Chapter 5. Technology of multilayer and glazed fruit and vegetable chips. In: Priss, O. (Ed.). Food technology progressive solutions. Tallinn: Scientific Route OÜ. P. 118-151. / URL: https://doi.org/10.21303/978-9916-9850-4-5.ch5

2021

  1. Dudarev, I., Olkhovskyi, V., Panasyuk, S., Khomych, S. (2021). Simulation of the bulk and granular materials separation process in the scissor type gravity separator. In: Ivanov V., Pavlenko I., Liaposhchenko O., Machado J., Edl M. (eds) Advances in Design, Simulation and Manufacturing IV. DSMIE 2021. Lecture Notes in Mechanical Engineering. Volume 2: Mechanical and Chemical Engineering. Springer, Cham, 218–227. / URL:https://doi.org/10.1007/978-3-030-77823-1_22 / URL: https://doi.org/10.1007/978-3-030-77823-1_22
  2. Dudarev, I., Panasyuk, S., Taraymovich, I., Say, V. (2021). Effect of fruit and vegetable blanching and compression on the loss of multilayer chips. INMATEH – Agricultural Engineering, 64(2), 247-256. / URL: https://doi.org/10.31866/2616-7468.5.1.2022.260886
  3. Dudarev, I., Holiachuk, S., Hunko, Y., Panasyuk, S. (2021). Modeling of the mixing process in the gravitational mixer using the theory of Markov chains. In: Tonkonogyi V. et al. (eds) Advanced Manufacturing Processes II. InterPartner 2020. Lecture Notes in Mechanical Engineering. Springer, Cham, 119-128. / URL:https://doi.org/10.1007/978-3-030-68014-5_12

2020

  1. Dudarev I., Kirchuk R., Hunko Y., Panasyuk S. (2020) Modeling of Mixing Bulk Materials. In: Ivanov V. et al. (eds) Advances in Design, Simulation and Manufacturing II. DSMIE 2019. Lecture Notes in Mechanical Engineering. Springer, Cham, p. 54-64. / URL:https://doi.org/10.1007/978-3-030-22365-6_6
Вітчизняні фахові наукові видання

2024

  1. Panasyuk S., Shemet V. Technology development and study of properties of craft marshmallows with raspberry puree.Commodity Bulletin, 17(1), 55-64. / URL: https://doi.org/10.62763/ef/1.2024.55

2023

  1. Панасюк, С. Г., Мисковець, М. В. (2023). Інноваційна технологія виробництва діабетичного желейно-фруктового мармеладу. Товарознавчий вісник, 1(16), 73-84. / URL: https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2023-17-6
  2. Тараймович І. В., Панасюк С.Г., Шевчук О. О. (2023). Технологія виробництва крафтових цукерок із плодів калини звичайної. Товарознавчий вісник 1 (16), с. 85-97 / URL: https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2023-17-7

2022

  1. Дударєв, І. М., Панасюк, С. Г., Краглик, О. М. (2022). Оптимізація рецептурних композицій піци. Товарознавчий вісник, 1(15), 328-340. / URL: https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2022-15-29
  2. Дударєв, І., Панасюк, С., Тараймович, І. (2022). Інноваційна технологія глазурованих шоколадом багатошарових чипсів. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації, 5(1), 131–146 / URL: https://doi.org/10.31866/2616-7468.5.1.2022.260886
  3. ПАНАСЮК, С. Г., & ТАРАЙМОВИЧ, І. (2022). Використання овочево-фруктових порошків як інноваційних інгредієнтів у рецептурі крафтових хлібобулочних виробів. Товарознавчий вісник, 2(15), 49-62. / URL: https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2022-16-4

2021

  1. Панасюк, С.Г., Тараймович, І.В. (2021) Інноваційна технологія перероблення овочів та фруктів для крафтових агровиробництв. Сільськогосподарські машини, 46, 85-93. / URL: https://doi.org/10.36910/acm.vi46.495

2020

  1. Дударєв, І., Панасюк, С., Тараймович, І. Обгрунтування технологічних параметрів об'ємного дозатора сипких матеріалів./ Сільськогосподарські машини: Зб. наук. ст. – Вип. 45. – Луцьк, 2020. – С. 58-71. / URL: https://doi.org/10.36910/acm.vi45.309

2019

  1. Панасюк С.Г. Дослідження руху насінини соняшника у відцентровому обрушувачі / С.Г. Панасюк, В.А. Сай, О.В. Денисюк // Сільськогосподарські машини: Зб. наук. ст. – Вип. 42. – Луцьк, 2019. – С. 71-81. / URL: https://doi.org/10.36910/agromash.vi42.178